Iahnie De Fasole Alba Cu Afumatura
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru 6 persoane:
800 g fasole alba
400 g ciolan afumat
200 g carnat afumat
1 ceapa mare
1 gogosar sau 1 ardei kapia
2 morcovi
1 foaie dafin
1 fir cimbru
1 catel usturoi
1/2 ceasca bulion
1/2 ceasca vin alb
sare
piper
Pentru servit : patrunjel verde, ceapa rosie sau muraturi
PREPARARE:
Spalam fasolea in mai multe ape si o lasam la muiat intr-un castron cu apa minim 6 ore. Scurgem apoi de apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece. Dupa aproximativ 20 de minute, cand apa se ingalbeneste, se arunca si o inlocuim cu alta apa rece, continuand fierberea. Vom proceda astfel de 2 ori.
Cand inlocuim apa pentru a treia oara adaugam ciolanul afumat, morcovii, gogosarul, usturoiul si frunza de dafin.
Lasam sa fiarba la foc mic, luand spuma de cate ori este nevoie. Separat calim ceapa, peste care adaugam bulionul, vinul, cimbrul si carnatii prajiti anterior. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi le turnam peste fasole. Asezonam cu sare si piper. Continuam sa fierbem iahnia inca 30 de minute.
O servim calda, cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!