Humus
Sursa Humus
articol scris de nilgun blog bucatariaturceasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
250 g năut
zeamă de la 3 lămâi
2 căţei de usturoi
două linguri de Tahin (pasta de susan- se găseşte în comerţ)
5 linguri de ulei de măsline
sare şi boia de ardei dulce sau iute după preferinţe
MOD DE PREPARARE
Năutul se spală şi se pune la înmuiat o noapte. A doua zi se scurge de apă şi se spală bine. Se pune la fiert o cratiţă cu apă, când apa se clocoteşte se adaugă năutul şi se lasă la fiert (este gata atunci când năutul este moale) .
Apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit năutul se curăţă de coji şi se pasează cu ajutorul unui mixer, apoi adăugaţi zeama de lămâie, uleiul şi usturoiul pisat.
Se condimentează după gust. Dacă pasta este prea consistentă se adaugă un pic de apă caldă şi se freacă bine până se omogenizează.
Compoziţia obţinută se pune într-un vas şi se toarnă deasupra un pic de ulei de măsline şi se ornează cu boia de ardei şi oregano. Se serveşte ori cu lipie ori cu pâine prăjită.
Apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit năutul se curăţă de coji şi se pasează cu ajutorul unui mixer, apoi adăugaţi zeama de lămâie, uleiul şi usturoiul pisat.
Se condimentează după gust. Dacă pasta este prea consistentă se adaugă un pic de apă caldă şi se freacă bine până se omogenizează.
Compoziţia obţinută se pune într-un vas şi se toarnă deasupra un pic de ulei de măsline şi se ornează cu boia de ardei şi oregano. Se serveşte ori cu lipie ori cu pâine prăjită.