Humus
Sursa Humus
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hummusul, cunoscut sub multiple nume în întreg Orientul Apropiat, este denumirea arabă a cuvântului năut şi desemnează unul dintre cele mai îndrăgite aperitive din bucătăria levantină. În arabă, denumirea întreagă a acestui aperitiv este hummus cu tahini referire la celălalt ingredient de bază al acestui preparat: pasta de susan. |
Ingrediente: 350 grame de năut uscat, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri tahini, 1 căţel de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, sare şi piper, boia de ardei dulce, seminte de pin sau cum eu nu am avut cateva seminte de dovleac, patrunjel verde.
Modalitate de preparare:
Punem la inmuiat nautul in apa rece cu 18 ore inainte sa ne apucam sa il preparam.Dupa ce se inmoaie nautul il punem la fiert in alta apa curata la oala sub presiune pentru cca 40 minute, dupa care il scurgem de apa tinand cont sa oprim 1 canuta din zeama in care a fiert.
Intr-un blender punem nautul fiert si usturoiul strivit.Mixam adaugand zeama in care a fiert nautul.
Adaugam pasta de tahini.
Adaugam ulei de masline.
Adaugam zeama de lamaie. Punem sare si piper alb dupa gust.
Pe desupra ornam cu boia de ardei dulce, patrunjel si seminte de dovleac.
Este excelent! Pofta buna....