contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Humus Si Tabouleh

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




sunt preferatele mele din bucataria arabeasca. si se fac si foarte simplu. fii atent.
humus - ia o conserva de naut/fasole si clateste bine boabele in apa rece. da-le la robot si adauga sare, 2-3 linguri de tahina ( pasta de seminte de susan si se gaseste la majoritatea magazinelor arabesti sau megaimage). treptat pune si ulei de masline pina ajungi la consistenta dorita. orneaza cu muguri de pin proaspat prajiti si ulei de masline. neaparat trebuie mancat cu tabouleh.



tabouleh - taie 2 rosii foarte marunt. scapa de zeama lor. taie 3 legaturi de patrunjel, amesteca tot cu zeama de la o jumatate de lamaie, ulei de masline si sare. cateodata, cand nu ma grabesc, ii pun si bulgur (amestec de cereale integrale prefierte) pe care il inmoi zece minute inainte in apa calduta sau in zeama lamaii de mai sus. 
se manaca impreuna cu lipie calda/paine parjita.


 


Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com