Humus Cu Tahini
Sursa HUMUS CU TAHINI

articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Se folosesc foarte puţine ingrediente şi se prepară foarte simplu.
Pentru o porţie, cum este cea din imagine vă trebuie:
- 400 g năut (la conservă)
-2 linguri tahini (pasta de susan)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 - 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei de măsline
Se scurge zeama din conservă într-un pahar iar năutul se pune într-un vas împreună cu cei doi căţei de usturoi. Se pasează năutul cu ajutorul unui blender, adăugând câte puţină zeamă din conservă până ce rezultă o pastă. Se adaugă sare, piper, zeama de lămâie şi pasta de susan (tahini) . Se amestecă bine ; va rezulta o pastă fină.
Humusul se serveşte stropit cu ulei de măsline.