Hummus(pasta De Naut)
Sursa Hummus(pasta de naut)
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La Provocarea secreta a Amei, mi-a fost repartizat blogul Micuta bucatarie a Ramonei ,un blog dragut aflat la inceput de drum, in care veti gasi multe idei interesante,pentru masa piticilor si nu numai.Am ales pana la urma sa fac hummus,pentru ca, chiar aveam nevoie de un astfel de aperitiv,desi l-am facut de multe ori pana acum, nu l-am postat,Asa ca i-a venit randul acum.Am mai facut eu mici adaugiri la reteta Ramonei,sper sa nu se supere.
INGREDIENTE:
-2 borcane de năut conservat
-2 linguri tahini (pastă de susan)
-4 căţei mari de usturoi zdrobiţi
-2 linguriţe de praf de chimion
-1/3 ceaşcă de suc de lămâie verde sau galbenă
-4 linguri de ulei de măsline
-un vârf de cuţit de ardei iute cayenne
MOD DE PREPARARE:
-
Puneţi într-un blender toate ingredientele solide pentru humus şi mixaţi
adăugând gradual şi lichidele, până obţineţi un piure cremos, ca o fasole batuta.Dacă mai este
nevoie adăugaţi ulei şi zeamă de lămâie peste cantitatea menţionată.
Iata cum l-am folosit,vine si reteta de cosulete sau cuiburi cu hummus .