contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Hummus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




by Alice albinutza


      Iubim Hummusul, dar tot la fel de mult iubim si pasta de fasole cu usturoi sau cu ceapa si maioneza. Stiu, stiu, astea nu-s chiar atat de ok, insa eu le iubesc, le ador, le divinizez. :) Si am constatat cu mare, dar foarte mare rusine, ca nu am postat niciodata retetele astea, ca si multe altele de altfel..   Pfff......situatii ce se cer a fi remediate... musai!
Asadar ingrediente:
  • 250 gr naut fiert
  • 2 linguri pasta de susan
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de susan, floarea soarelui
  • sare de mare
  • boia de ardei
  • zeama de lamaie
    Nautul fiert il puneti in robot. De regula folosesc naut din conserva, fiert si scurs de apa. De data asta am avut  naut uscat, gratie prietenilor de la afaf.ro. tare m-am bucurat ca am putu sa il fierb eu singurica. Il pui in apa rece, dai cateva clocote, scurgi, pui in oala sub presiune si lasi la fier vreo ora si ceva cred. Habar n-am pentru ca am cam uitat de el, tipic, nu? :)) Apoi l-am folosit ca si pe cel de la conserva. 
    Deci il pui in robot, adaugi usturoiul tocat, ulei, pasta de susan, pe care o poti face super bine si in casa sau o poti cumpara, putintica boia de ardei si push. 
    Mai adaugi din cand in cand zeama in care a fiert sau doar apa simpla, ulei, si mixezi pana obtii o compozitie cremoasa si spumoasa. 
   Adaugi sare, dupa gust si zeama de lamaie. 
   Savuros!
    Pofta buna!