Hummus
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O reteta libaneza, care se apropie ca gust de fasolea batuta. Se prepara foarte rapid.
Ce iti trebuie (poza 1):
- 600gr naut (am folosit naut deja fiert)
- 200 ml sos tahini (pasta de susan)
- zeama de la o lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 3-4 catei de usturoi
- zeama in care a fost fiert nautul se pastreaza
- sare, piper
-boia pentru decor
Plan de lucru:
- Boabele de naut se zdobesc bine pana obtinem o pasta (poza 2)
- Adaugam pasta de tahini (poza 3). Amestecam (eu am folosit blender-ul) si apoi adaugam si zeama de lamaie, uleiul de masline, sare, piper si, in functie de consistenta dorita, adaugam din zeama pe care am pastrat-o (poza 4)
- Se poate servi (poza 5) si cu boia pe deasupra (poza 5).
Pentru ca aveam in casa 2 bucati de paine ceabata, am mancat hummus pe ceabata.
Pofta mare!
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne