contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Hummus De Linte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

poveste din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Pentru astazi, caci tot e vineri si e si post, va ofer un preparat savuros: Hummus de linte. Preparat din linte rosie, e un altfel de hummus decat cel obisnuit, din naut. E mai soft, mai light, daca-i pot zice asa, si, pentru ca e tot de post, e o alternativa buna si sanatoasa la conservele sau pate-urile vegetale ce zac pe rafturile din magazine. Alea colorate in verde si maro, pline de e-uri, glutamate si alte materiale cauciucoase :) ) sau petroliere. Deci da. Hai sa mancam hummus de linte rosie, ca-i sanatos si savuros, si mai alternam cu o tocanita de legume, un hummus clasic sau o supa crema de dovlecei. Ce ziceti? De-acord? Iar pentru a va delecta cu alte retete, aveti la dispozitie sectiunea speciala cu retete De Post. Usoare de preparat si cu ingrediente pe care oricine le are la indemana, si fara a folosi tot felul de instrumente sau aparaturi sofisticate.

Hummus de linte

Ingrediente pentru reteta de Hummus de linte

  • 1 cana de linte rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • sucul de la 1 lime 
  • sucul de la 1/2 jumatate de lamaie
  • ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de susan, tahini
  • boia de ardei dulce
  • sare si piper proaspat macinat
  • cateva boabe de coriandru

Hummus de linte

Mod de preparare pentru reteta de Hummus de linte

Spalati lintea sub un jet doua de apa rece. Puneti-o intr-o craticioara  cu apa rece, cat sa o acopere nitel si repejor cu ea pe foc. Molcom, cat sa nu de-an clocote. Va fierte repede, cam in 25-30 minute, si nu e nevoie sa o scurgeti ca in cazul fasolei. Doar daca va simtiti voi mai ok, psihic vorbind, sau daca sunteti foarte sensibili la burtica. Insa, sincer, nu e nevoie.

Scurgeti lintea si aruncati-o intr-un blender. Adaugati pasta de susan, cateva linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si lime.  Porniti blenderul si mixati de cateva ori. Adaugati cateva linguri de ulei de masline si daca vi se pare ca e prea gros, cateva linguri de apa rece. La final incorporati cateva boabe de coriandru zdrobite bine in mojar, piper proaspat macinat si sare.

Serviti in tihna cu lipie, paine prajita sau orice chestie sarata si crocanta.

Pofta buna!

Hummus de linte

Acest articol Hummus de linte apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.