Hummus Bil Tahini
Sursa Hummus bil tahini
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Adica naut cu pasta de susan.
- 200 g naut, pus la inmuiat peste noapte si apoi fiert
- 8 linguri pasta de susan (tahini)
- 6 catei de usturoi, dati prin razatoare
- 1/2 cana din zeama in care a fiert nautul
- 2 lamai, zeama (sau dupa gust)
- sare dupa gust
- optional: chimen, boia dulce, chilli
- 1 mana de muguri de pin, prajiti uscat
- putin ulei de masline
- patrunjel, pentru ornat
Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana totul devine ca o pasta moale.
Verifica gustul si daca vrei mai aduga sare/lamaie/usturoi.
Pune pe o farfurie, stropeste cu ulei de masline, presara muguri de pin si patrunjel. Se mananca cu paine libaneza.