Hribi La Cuptor Si Fasole Alba (reteta Toscana)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Italia are 20 de regiuni si fiecare regiune are felurile sale de vin si retete foarte diferite de mancare.
Bucataria Toscana este considerata cea mai simplistica bucatarie italiana, deoarece Toscana a fost o regiune rurala. Aici se mananca foarte multa fasole si de aceea locuitorii sunt numiti si “bean eaters”:) dar bucataria toscana foloseste ingrediente foarte proaspete si din asta rezulta retete delicioase si sanatoase.
Pentru reteta de hribi avem nevoie de:
[pentru 2 persoane]
- 4 hribi mari carora le luam caciulitele de pe ciuperca si le curatam bine fara a le baga in apa (se umfla cu apa si isi pierd gustul acela foarte specific de porcini mushrooms)
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- ulei de masline
- oregano frunze
- menta frunze
- sare si piper
- fasole alba (pusa peste noapte in apa)
1. Fasolea se pune la fiert in apa cam 1 ora pentru a deveni moale, cu sare, o rosie si oregano.
2. Ciupercilor le rupem codita, le curatam, le punem pe o folie de aluminiu. In fiecare catiulita inseram bucatele de usturoi. Apoi le saram, piperam si turnam peste ele 3 linguri de ulei de masline. Punem si frunzelede oregano si menta pisate, pentru a scoate toata aroma din ele.
3.Sigilam folia de aluminiu intr-un pachetel pe care il dam la cuptor la 200 grade C cam 40 de minute intr-o tava cu apa de 1/2 de deget (un fel de baine marine)
4. Servim ciupercile cu fasolea alba peste care turnam si putin ulei de masline. Gusturile si aromele vor fi senzationale.
POFTA BUNA!!!