Hribi In Ulei (reteta Originala Preluata De La Manastirea Varatec)
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
3 kg hribi
sare,piper macinat dupa gust
cca 1 l ulei
Mod de preparare:
3 kg hribi
sare,piper macinat dupa gust
cca 1 l ulei
Mod de preparare:
Hribii se curata si se spala bine cu apa rece Se oparesc doar intr-un clocot in apa cu putina sare,dupa care se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce hribii s-au scurs se fierb in ulei,sare,piper dupa gust la foc potrivit pana incepe sa se ridice uleiul la suprafata.
Se toarna fierbinti in borcane,se inchid ermetic ,iar borcanele se tin acoperite bine pana a doua zi cand se vor depozita la loc racoros in camara, beci, pivnita, balcon.
Se pot servi cu succes la diferite mancaruri cu legume, carne,peste,la pilaf,paste, salate etc...
Dupa ce hribii s-au scurs se fierb in ulei,sare,piper dupa gust la foc potrivit pana incepe sa se ridice uleiul la suprafata.
Se toarna fierbinti in borcane,se inchid ermetic ,iar borcanele se tin acoperite bine pana a doua zi cand se vor depozita la loc racoros in camara, beci, pivnita, balcon.
Se pot servi cu succes la diferite mancaruri cu legume, carne,peste,la pilaf,paste, salate etc...