Hrean In Otet Pe Gustul Tau
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
200 g hrean dat pe razatoarea mica
miere de albine naturala
otet de mere
sare dupa gust
apa fiarta si racita sau apa plata dupa gust pentru a diminua din taria si iuteala hreanului
2-3 lingurite ulei pentru a da luciu, stralucire preparatului final
Mod de preparare:
Hreanul se curata, se spala, se zvanta si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender. Personal imi place ca hreanul sa fie dat prin razatoarea mica.
Hreanul ras se amesteca cu sosul preparat din otet de mere, miere de albine si sare dupa gust, apoi se adauga putina apa pentru a obtine taria si consistenta dorita,iar la sfarsit se toarna 2-3 lingurite ulei si se amesteca bine. Se pastreaza in borcane si se serveste la preparate din carne, peste, legume si diferite sosuri.