Hrean Cu Sfecla Rosie In Otet Pe Gustul Tau
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
200 g hrean dat pe razatoarea mica
miere de albine naturala dupa gust
otet de mere dupa gust
sare de mare
sfecla rosie dupa gust
apa fiarta si racita sau apa plata pentru a diminua din taria,iuteala hreanului
putin ulei pentru a da un luciu, stralucire produsului final
Mod de preparare:
Hreanul se curata, se spala, se zvanta bine si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender. Personal prefer ca hreanul si sfecla sa fie date prin razatoarea mica.
Sfecla rosie se spala bine, se fierbe si apoi se da prin razatoarea mica.
Eu am curatat sfecla rosie de coaja si am fiert-o la aburi, iar zeama lasata in timpul fierberii am folosit-o la prepararea sosului.
Hreanul se amesteca cu sfecla rosie, se adauga sosul preparat din otet de mere, miere de albine, sare dupa gust si dupa caz putina apa pentru a obtine consistenta si taria dorita. La sfarsit se adauga putin ulei, se amesteca bine si se pune in borcane. Se pastreaza in borcane si se poate servi la preparate din carne, peste si legume.