contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Horchata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Horchata

Tot mi-e dor de zapada, deci tot o reteta cu scortisoara :) Insa fara griji, nu prea consum produsele pe baza de scortisoara asa ca si bautura asta a juns sa fie impartita. Insa este foarte buna. Daca va place laptele vegetal, scortisoara si bauturile reci, atunci trebuie sa incercati reteta aceasta.

Horchata este, conform Wikipedia, o bautura de origine spaniola preparata din migdale macinate, susan, orez sau orz. Eu am preparat-o din orez si migdale. Gustul mi s-a parut foarte apropiat de al unui lapte vegetal, doar mai aromat. Una peste alta, este o bautura gustoasa si sanatoasa.

Horchata (pt 6 portii)

  • 2 cani migdale crude
  • 1 cana orez alb
  • 1 l-ta rasa scortisoara
  • 7 cani apa rece
  • zahar brun dupa gust
  1. Orezul se macina intr-o rasnita de cafea pt a rezulta o faina fina. Migdalele se macina si ele.
  2. Se pun ambele faini rezultate intr-o carafa mare, se adauga scortisoara si 4 din cele 7 cani de apa. Se amesteca bine si se da la frigider peste noapte.
  3. A doua zi amestecul se strecoara printr-un tifon des sau o punga pt lapte de seminte. Laptele rezultat se amesteca cu restul de 3 cani de apa, se adauga zaharul dupa gust si se serveste.

Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com