Horchata
Sursa Horchata
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tot mi-e dor de zapada, deci tot o reteta cu scortisoara :) Insa fara griji, nu prea consum produsele pe baza de scortisoara asa ca si bautura asta a juns sa fie impartita. Insa este foarte buna. Daca va place laptele vegetal, scortisoara si bauturile reci, atunci trebuie sa incercati reteta aceasta.
Horchata este, conform Wikipedia, o bautura de origine spaniola preparata din migdale macinate, susan, orez sau orz. Eu am preparat-o din orez si migdale. Gustul mi s-a parut foarte apropiat de al unui lapte vegetal, doar mai aromat. Una peste alta, este o bautura gustoasa si sanatoasa.
Horchata (pt 6 portii)
-
2 cani migdale crude
-
1 cana orez alb
-
1 l-ta rasa scortisoara
-
7 cani apa rece
-
zahar brun dupa gust
-
Orezul se macina intr-o rasnita de cafea pt a rezulta o faina fina. Migdalele se macina si ele.
-
Se pun ambele faini rezultate intr-o carafa mare, se adauga scortisoara si 4 din cele 7 cani de apa. Se amesteca bine si se da la frigider peste noapte.
-
A doua zi amestecul se strecoara printr-un tifon des sau o punga pt lapte de seminte. Laptele rezultat se amesteca cu restul de 3 cani de apa, se adauga zaharul dupa gust si se serveste.