contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Homo Ludicus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bai avui un contra bulan la munca, ce nu se poate, in sensul in care, lucrand la un nou meniu, numai nefacute facui. Sa nu ma spuneti, ce? A, nu dezastre ireparabile, dar nu a iesit nimic asa cum mi-am imaginat din cvasimotive. Oricum, initial am lucrat la ideea de a introduce supa la cana, pentru ca un homo ludicus infometat sa poata juca ceva fara sa aiba intinse pe masa diverse, ceea ce e chiar misto, eu, ca prima supa a zilei facui o zama de perisoare.

Iertati pozele, sunt toate facute pe fuga.

Slide1

Adica bolul de zama pe farfuriuta, servetel, paine prajita (eventual cu usturoi) deasupra si lungura alaturi. Bune si frumoase, ba, ciorba de perisoare gustoasa, legume din belsug si apoi strecurata, nu aia a fost buba (e manjita cana ca am scapat, fireste, felia in supa inainte sa fac poza).

Slide2

Buba a fost alta, desi am gustat si degustat carnea, am facut proba cu o perisoara, am combinat totul, mai, nu imi explic de ce (decat prin faptul ca era carnea tocata stranie, am ales din ea parti mai slabe, era ciudatica), jumatate din perisoare s-au dezintegrat, jumatate nu. Bine, asta nu a fost in detrimentul zemii de final, dar am ramas c un castron de orez destul de baban, cu firicele de carne prin el. Misterul invaluie pricina (deci, cautati gaina, vorba poetului). E, bafta Casandrei.

In paralel m-am apucat si de o praji, da, eu, prajitura cu bezea si ness, descrisa in amanunt de Laura Sava. La asta nu va pot arata varianta finita ca am citit si rascitit, am mers la risc, eu si prajiturile, baba si mitraliera, totul parea ssa decurga bine pana cand … am observat ca nu am observat ca trebuie lasata crema la rece peste noapte, sa-mi trag una. Asa ca praji ciuciu.

Dar am combinat o chestie cand am facut test de tigaie picanta. Tigaia, simpla, legume (ceapa, ardei gras si iute, ciuperci, carne de porc si pui, carnaciori, vin) am stins-o insa la final, exact cum faceam la ficateii libanezi, daca mai stiti.

Anume, dupa ce au fost toate gata, am pus peste preparat zeama de lamaie si usturoi si am lasat cu capacul cateva minute, cu focul stins. Mie mi-a placut, se pare ca a trecut examenul, din nou, iertati poza, e de la degustare la botu’ calului.

Slide5

Pardon, asta era calu’. Deci:

Slide3

Daca nu ati retinut reteta de tigaie picanta mai cititi odata, ca a fost o idee buna sa combin picantul cu libanezul, foarte buna, chiar, recomand.

Si, de final, Bogdana, uite ardeii la tura doi din planta aia obosita luata de la Lidl, saracii, au dat de bine si fac extraproductie.

Slide4

rororo