Homemade Pasta
Sursa homemade pasta
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
desi dispun de vacanta in aceasta perioada,timpul nu mi-a mai ajuns efectiv pentru a pregati o noua postare.
ce-i drept ,am avut de pregatit si unele evenimente in familie,cele mai importante ale anului!!!
asa ca am ajuns sa am citeva clipe libere in aceasta dupa-amiaza,sa pot posta ultimile mele paste.este vorba de un aluat simplu de taitei,pentru care am folosit urmatoarele ingrediente:
3 oua intregi,
300 grame faina 650(aproximativ),
1 lingurita piper prospat macinat,
1 lingura cimbru uscat,
2 linguri cu patrunjel proaspat tocat .
se amesteca ingredientele si trebuie sa rezulte un aluat elastic,nelipicios,pentru asta ajustam cantitatea de faina adaugata.il invelim intr-o folie din plastic si-l dam la rece,in frigider 30-40 minute,dupa care il portionam si-l intindem in foi.
eu am portionat in 4 si am actionat totul la masina de paste,
imi pare usor si rapid.o masina foarte folositoare,daca o avem,trebuie sa o punem la treaba!
am taiat sub forma de tagliatelle:
se lasa la zvintat:
dupa care se pot depozita in borcane infiletate sau in saculeti de pinza-cum fac eu,de exemplu:
eu am facut si o portie cu ele proaspete,nimic altceva decit fierte si cu putin parmezan ras:
nimic nu egaleaza gustul pastelor proaspete ...voi ce credeti?