Hikiniku No Renkon Nose Yaki
articol scris de Sister blog retetejaponeze.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
6-8 bucati renkon(radacina de lotus),100g carne tocata pui,100g tofu,1 ou,sare,piper,ajinomoto,mirin,sos de soia,ulei de masline,sos de rosii.
MOD DE PREPARARE:
Incingem un wok ,punem putin ulei de masline si asezam radacinile de lotus pe toata suprafata wokului.Le intoarcem si pe cealalta parte si peste punem amestecul de tofu,carne tocata si ou.Dupa gust,sare,piper,ajinomoto ,sos de soia, mirin.Punem capacul si asteptam 5 min ,setam aragazul la foc potrivit.Cu mare grija intoarcem pe partea cealalta ,adaugam 1/2 pahar de apa pe linga mancare si punem iar capacul .Trecem pe o farfurie cu bucatile de lotus deasupra si punem si putin sos de rosii .Servim aceasta mancare cu orez fiert la abur si salata de castraveti cu katsuo si sos de soia.Pofta buna!PS.Eu am folosit lotus congelat .