Hering Marinat(reteta Rapida)
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu as putea sa spun ca eu am "inventat-o" caci poate sau gandit si altii la asta... Cert este ca din anumite motive mananc foarte mult peste si desigur nu in tigaia cu ulei. Fiert sau gratar tot timpul si de multe ori sunt nevoita sa il fac pe fuga. Asa s-a intamplat si aseara cand voiam sa pun la marinat niste heringuti dragalasi pentru zilele urmatoare. M-am gandit sa pun putin la fiert marinada ca sa isi ia toate aromele, sa o las sa se raceasca si dupa aceea sa bag in scena si pestele. Doar ca m-am luat cu altele si am luat ibricul de pe foc, l-am rasturnat peste peste si ...m-am apucat de mancat. Iata ce am folosit si ce a iesit, zic eu bun pentru ca e dietetic, e sanatos, slabeste daca e nevoie si.... sa nu il mai laud...
Ingrediente:
-1 kg hering,
-un morcov,
-o ceapa mica,
-o lingurita de sare,
-un praf de piper macinat,
-o lingurita de zahar,
-o lingurita de piper boabe,
-o lingurita de coriandru boabe(sau mustar),
-2 foi dafin,
-o lingura de ulei,
-50ml otet(sau zeama de la o lamaie),
-350 ml apa,
Preparare:
Nimic mai simplu! Un pic mai dificil am putea spune ca e cu pestele. Adica il eviscerati, il "descapatanati", il curatati de aripiore si tot ce nu va convine dupa care taiati pe lung, de-a lungul coloanei, obtinand astfel doua bucati, una cu si alta fara coloana. Partea buna e ca se poate extrage foarte usor coloana, care antreneaza dupa ea si o parte din coaste. Celelalte coaste se scot prinazand intre cutit si degetul mare partea de langa locul unde am scos coloana. Asa ca vom obtine un file destul de curatat de oase. Nu va speriati, este mult mai usor de facut decat de povestit. Curatati si membrana neagra din interiorul abdomenului si pestele e gata.
Dupa aceea puneti toate celelalte ingrediente(mai putin morcovul si ceapa) intr-un ibric si puneti-l la fiert. Pestele il aranjati frumos intr-un castron(nu de plastic), adaugati ceapa si morcovul tocate si cand lichidul a fiert in clocot turnati-l peste el. Pestele se va coagula instantaneu si nu ramane decat sa il lasati cateva ore la rece.
In felul acesta puteti sa va faceti o marinata destul de rapida si dupa bunul plac, nu asa acra ca in comert...