contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Harisi - Prajitura Arabeasca (cu Iaurt, Cocos Si Lamaie)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta de la Edith Frincu
Citez reteta pt ca am urmat exact acesti pasi:
"Blat:
200 g nuca de cocos
1 pachet de gris
500 g
150 g unt (topit)
2 cutii iaurt mari (am folosit sana de 375 g /o cutie)
2 praf de copt
3 plicuri de zahar vanilat
Pentru sirop:
2 pahare de apa
2 pahare de zahar (eu am pus 1 si 2/3)
zeama de la o lamaie (eu am pus 1 lamaie mare si ½)
Cum se face:
Totul se amesteca pana rezulta o compozitie mai groasa decat pentru chec se lasa la odihnit aprox o ora, la intuneric, apoi se pune in tava tapetata cu unt (dimensiune tava 25/30 cm) Se lasa la cuptor cca 50-60 minute.
Cu zece minute inainte sa fie gata, se scoate si se taie fierbinte in patratele rapid cu un cutit inmuiat in apa si se adauga siropul: 2 pahare de apa si doua pahare de zahar, in care se stoarce zeama de la o lamaie, se amesteca totul pe foc si se toarna peste prajitura.
Apoi se da din nou tava la cuptor (pe care nu l-am oprit ) pentru inca 10 minute.
Iese o bunatate de prajiturica.
Putin acrisoara, iar gustul de cocos... mmmm..."
Pozele mele:
Ingredientele pentru blat:

Ingredientele pentru sirop:

~ ingredientele uscate si amestecate

~ untul topit la foc mic

~ aluatul amestecat cu lingura de lemn

~ aluatul la intuneric

~ prajitura portionata fierbinte si insiropata


Sora-mea a fost foarte incantata cand i-am zis ce praji am facut, ea cunoaste prajitura asta si mi-a dat si varianta ei;
se prepara la fel, doar blatul difera putin.
Harisi de la sora-mea 
3 cani gris
1 cana zahar
2 cani cocos
2 linguri praf copt
treisfert cana ulei bun
1 si jumate cana lapte cald
3 linguri iaurt
- se amesteca la fel, se odihneste jumatate de ora;
 - siropul se face la fel ca in reteta lui Edith, dar se toarna pe prajitura la final, cand e gata si se scoate din cuptor.