Harira – Supa Marocana
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Harira este o supa marocana la mare cautare in timpul Ramadanului, pentru ca este foarte nutritiva si ii ajuta pe musulmani sa reziste orelor de nemancare. Noi v-o recomandam pentru orice moment al anului.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 300 gr carne de miel sau vita (dar noi am folosit porc)
- 250 gr naut (lasat peste noapte la inmuiat)
- 250 gr linte
- 150 ml suc de rosii
-2 linguri bulion
-2 linguri faina
-4-5 catei de usturoi
- 25 gr unt
- 2 legaturi patrunjel
- un cub concentrat de legume
-o mana taitei
- 2 cepe
- 1 ou
- sofran
- ghimbir (o lingurita , tocat marunt)
-sare, boia, un cub concentrat de legume
Plan de lucru:
- calim carnea in ulei (poza 2). Cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugam ceapa tocata marunt (poza 3). Lasam sa se caleasca si ceapa, apoi adaugam nautul (poza 4), apoi lintea (poza 5). Presaram patrunjelul, dar nu tocat foarte marunt (poza 6). Adaugam untul (poza 7). Lasam 10 minute pe foc, apoi adaugam ghimbirul, usturoiul pisat, sofranul, boia, sare dupa gust (poza 8 ). Acoperim cu 1 litru de supa (am folosit cub concentrat de legume) (poza 9). Lasam la fiert, aproximativ 1 ora.
-Intre timp, diluam faina in 150 ml apa. Separat, diluam pasta de bulion in 150 ml apa (poza 10).
- Dupa ce au trecut cele 60 minute, adaugam pasta de bulion diluata apoi sucul de rosii (poza 11). Turnam faina diluata (strecurata, ca sa nu ramana cocoloase) (poza 12). Presaram taitetii (poza 13).Lasam pe foc inca 10 minute. Apoi adaugam oul intreg si amestecam energic (poza 14). Mai lasam 2-3 minute, apoi servim.
- Pofta mare! (poza 15 )
Timp de preparare: 120 de minute
Pret: 7 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe