Happy Cake
Sursa Happy cake
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 3 oua, separate
- 150 gr iaurt
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 100 gr fulgi de ciocolata
- 50 gr sirop Nesquik
Preparare
- Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina 4 forme de chec (eu am folosit 2 forme de inimioara si 2 de ursuleti).
- Intr-un vas, se bate untul cu cele doua tipuri de zahar.Albusurile se bat separat cu un praf de sare.Se incorporeaza in amestecul cu unt galbensuurile apoi iaurtul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Se inglobeaza albusurile, apoi compozitia rezultata se injumatateste.Intr-una din jumatati se incoropreaza siropul Nesquik.Se impart fulgii de ciocolata in cele doua compozitii de aluat.
- Se toarna aluatul in forme, alternandu-le cele doua culori.Prajituricile se dau la copt 25-35 minute pana cand au crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta a iesit curata.
- Se lasa checurile sa se raceasca apoi se decoreaza cu fondant dupa fantezia fiecaruia.