Hamburgeri
articol scris de ala_oancea blog ala-cooking.blogspot.com
1 kg carne tocata de vita
1 cartof
1/2 morcov
1 ceapa
sare, delikat, boia, piper
marar uscat
1 cub Knorr de ciuperci
1 ou
pesmet
Altele:
3 rosii
2 cepe
cartofi pai
1 capatana usturoi
125 gr smantana
sare
Mod preparare:
Chiflele le-am facut dupa reteta Laurei Laurentiu, doar ca nu le-am tinut in cuptor cu recipietul de apa. Mi-au placut foarte mult, si la gust, dar si faptul ca nu s-au umflat prea tare. Mi-au iesit 6 chifle.
Carnea tocata se amesteca cu morcovul, ceapa si cartoful date prin razatoare, condimentele, oul si pesmetul. Se formeaza 6 chiftele mari si plate pentru hamburgeri, iar din restul chiftelute normale. Le-am copt la cuptor, pe hartie de copt. Dupa ce s-au rumenit frumos, le-am intors si pe cealalta parte.
Chiflele se ung cu sos de smantana cu usturoi, peste se aseaza ceapa taiata rondele, apoi carnea si rosiile. Se servesc hamburgerii cu cartofi pai, si cu supliment de sos :)
Reteta recomandata de Ala-Cooking.blogspot.com