"hamburgeri" Din Carne Tocata
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...si iata, o a doua reteta, mai saraca in calorii decat cele pe care vi pe prezint de obicei :P, isi face timid aparitia :)))
E vorba despre niste simpatici "hamburgeri", colorati si apetisanti, pe care sper sa-i savurati cu placere :)
Ingrediente:
Pentru "chiflele" din carne:
- 1 kg. carne tocata amestec
- 1 ou + 1 galbenus
- sare, piper, boia, praf de usturoi
- 1 lingura ulei
Pentru umplutura:
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 2 linguri unt/ulei de masline
- 1 lingura otet de vin/de mere
- salata verde
- 50 g. telemea de bivolita/Feta
- 100 g. branza Gouda/cascaval
- 1 ardei galben pentru ornat sau felii de rosii
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit). Se amesteca bine carnea tocata (ar fi ideal sa o cumparati de la o macelarie, nu din supermarketuri) cu oul intreg si galbenusul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper boia dulce si usturoi. Compozitia se intinde in strat subtire (dar nici foarte subtire :P) intr-o tava unsa cu ulei.
Se coace cca. 15 minute, si dupa ce s-a racit, se taie in cercuri sau patrate:
Se spala si se taie cubulete ardeii. Se calesc in unt incins, sau ulei de masline, si otet, aproximativ 1, 2 minute. Se lasa apoi sa se raceasca:
Se pregateste branza...eu, evident, branza Feta, pe care la fel ca si aici, la salata greceasca, am carat-o dupa mine mii de kilometri :))))
Se taie cubulete branza Feta sau de bivolita, de care aveti :)
Se amesteca apoi cu ardeii caliti, cu grija, sa nu se sfarame ;)
Se aseaza "tartele" din carne tocata pe platoul de servit:
Se aseaza pe fiecare cate o frunza, bine spalata, de salata verde. Se umple fiecare "tarta" cu amestecul de branza si ardei:
Se orneaza "hamburgerii" cu branza Gouda (sau cascaval) data pe razatoare. Eu tot cu Feta :P
...si cu felii subtiri de ardei galben (pentru contrast :P) sau cu felii de rosii:
Buni, buni!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
P.S. Se pot transforma in niste gustarele minunate pentru petreceri, daca le taiati in forme mici rotunde sau patrate ;)