contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Halvita Si Tea Party!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O noua luna, si binenteles ca un nou Tea Party la prietena noastra Emily! Pentru luna asta tema a fost culoarea alb. Un adevarat rasfat aceasta tema coloristica... pentru care am avut foarte multe scenarii! Doar ca timpul mi-a jucat o mare festa, trecand atata de repede... Si uite asa liliacul s-a trecut.. salcamul s-a trecut si el... si m-am trezit ieri cand mi-am dat seama ca nu mai am timp!! Si... rapid am improvizat ceva.
Ca preparat am ales halvita, unul din dulcele meu preferat, dar a carui reteta nu-mi prea iesea. Asta pana acum, cand se pare ca am nimerit-o!
Dar sa revenim la Tea Party!

Ingrediente:
2 foi napolitana
300 g miere
600 g zahar
5 linguri apa
4 albusuri
100 g stafide
100 g arahide

Zaharul, mierea si cele 5 linguri de apa le-am pus toate intr-o craticioara pe foc. 
Am amestecat din cand in cand, iar atunci cand zaharul s-a topit de tot, am dat focul mic si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Intre timp am batut albusurile spuma tare, iar cand siropul a fost gata am pus in fir subtire peste albusuri, mixand continuu.  Ar fi bine sa aveti un vas mai mare in care mixati albusurile, pentru ca de la siropul fierbinte compozitia isi va mari foarte mult volumul. La final am adaugat arahidele si stafidele.
Am asezat o foaie de napolitana intr-o tava (41/27 cm), ajustand marginile, apoi am pus crema, uniformizand-o bine, iar deasupra am pus cealalta foaie (care la mine s-a rupt foarte urat).
Va poftesc pe toti la un ceai de tei si-o halvita dulce si pufoasa!