contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Halibut Cu Sos De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am gasit pestele asta ieftin de tot in Auchan, congelat, cu glazura aferenta, dar tot e ok, 17 lei kila, e super pret, ei ii spuneau calcan decapitat, ma rog. Pe care l-am facut.

Slide1

De fapt intai l-am dezghetat si am vazut ca nu e file, numai bine, ca nu mai alegeam nimic din el. Si ca nu e calcan, bun si asa, tot plat de apa sarata e, bun.

Slide2

Am luat patru bucatele, doua le-am pastrat, pe cea mai micuta, fara rabdare si cu mare pofta, am trantit-o pe gratar. S-a jumulit nitel, ca mai avea ceva apa in el, gratarul nu era prea incins, dar nu mai puteam de pofta.

Slide3

(drept e ca dupa halibutzii astia buni, tot niste paste cu varza am mancat, ca mi se facu foame)

Slide4

Al doilea pestan l-am respectat, a fost si mai maricel, l-am lasat sa se dezghete, l-am scurs bine si l-am dat cu un praf de masala pentru peste (prafuri, nu vin, din India), pe urma l-am prajit lejereanu in amestec de ghee cu ulei. Pe care l-as fi mancat asa, dar aveam piticul pus pe sosul asta simplu, ca il vazusem intr-o carte la o reteta de peste plat cu sos de portocale.

Slide5

Super banal, fireste, suc de portocala si lamaie, putin unt pentru luciu, un sfarc de verdeata doar de o adiere, niscai amidon si totul ingrosat pe foc, basta. Zici ca e glazura de prajitura :D

Slide6

Buni halibutii astia, daca ar fi pestele ieftin am fi o tara de fotomodele, ca de bun, e bun, dar costa de zici ca e suflat cu aur, in general.

rororo