Halibut Cu Sos De Portocale
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Am gasit pestele asta ieftin de tot in Auchan, congelat, cu glazura aferenta, dar tot e ok, 17 lei kila, e super pret, ei ii spuneau calcan decapitat, ma rog. Pe care l-am facut.
De fapt intai l-am dezghetat si am vazut ca nu e file, numai bine, ca nu mai alegeam nimic din el. Si ca nu e calcan, bun si asa, tot plat de apa sarata e, bun.
Am luat patru bucatele, doua le-am pastrat, pe cea mai micuta, fara rabdare si cu mare pofta, am trantit-o pe gratar. S-a jumulit nitel, ca mai avea ceva apa in el, gratarul nu era prea incins, dar nu mai puteam de pofta.
(drept e ca dupa halibutzii astia buni, tot niste paste cu varza am mancat, ca mi se facu foame)
Al doilea pestan l-am respectat, a fost si mai maricel, l-am lasat sa se dezghete, l-am scurs bine si l-am dat cu un praf de masala pentru peste (prafuri, nu vin, din India), pe urma l-am prajit lejereanu in amestec de ghee cu ulei. Pe care l-as fi mancat asa, dar aveam piticul pus pe sosul asta simplu, ca il vazusem intr-o carte la o reteta de peste plat cu sos de portocale.
Super banal, fireste, suc de portocala si lamaie, putin unt pentru luciu, un sfarc de verdeata doar de o adiere, niscai amidon si totul ingrosat pe foc, basta. Zici ca e glazura de prajitura :D
Buni halibutii astia, daca ar fi pestele ieftin am fi o tara de fotomodele, ca de bun, e bun, dar costa de zici ca e suflat cu aur, in general.
rororo