Gutui Crumble
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert crocant si aromat, bun de savurat in orice moment al zilei.
Ce iti trebuie (poza 1):
Pentru crumble:
- 100gr. unt
- 100gr. zahar
- 150gr. faina
- 2 pliculete zahar vanilat
Pentru umplutura:
- 2 gutui
- 2 linguri de zahar
- esenta de vanilie
Optional : inghetata
Plan de lucru:
- Spalam si taiem cubulete gutuile. Punem la fiert apa in care dizolvam zaharul si esenta de vanilie. Cand apa da in clocot, adaugam gutuile (poza 2) si lasam 5 minute.
- Intre timp facem crumble-ul. Amestecam untul, zaharul si faina pana obtinem un aluat sfaramicios.(poza 3)
-Adaugam gutuile intr-un vas termorezistent (poza 4). Acoperim cu crumble-ul (poza 5)
-Bagam la cuptor pentru 30 minute (poza 6), apoi servim calda sau rece cu sau fara inghetata (pozele 7 si 8))
Noi nu am avut rabdare sa se raceasca.
Pofta buna !
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C2. Prajituri