Gutui Caramelizate Cu Pui
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 3 gutui
- 200 gr zahăr
- 1 piept de pui
- supă de pui
Mod de preparare:
Se spală gutuile bine de puf şi se taie felii nu prea mari. Se pune zahărul la caramelizat într-o oală. După ce s-a caramelizat zahărul turnaţi peste el supa de pui strecurată şi amestecaţi bine până se topeşte de tot zahărul apui puneţi peste feliile de gutuie. Supă aveţi grijă să fie numai cât să acopere feliile de gutuie. Lăsăm să fiarbă la foc mic până se caramelizează gutuile şi sunt aproape gata. În acest moment adăugăm bucăţele de piept de pui, fiert. Sărăm puţin doar dacă este cazul. Mai lăsăm pe foc până se pătrunde bine şi pieptul de pui. Dacă rămâne prea mult sos se îngroaşă cu puţină făină. E ffff bună , nu vă pot descrie în cuvinte ce gust bun are, neapărat să încercaţi, are un gust demenţial.
Notă:
Recomandarea este să vă apucaţi de această reţetă în cazul în care vă plac mâncărurile dulci. Această gutuie caramelizată cu pui va fi dulceagă şi va avea un gust intens de gutuie. Gutuia reduce riscul de accidente cerebrale (vitamina C este responsabilă), este bună împotriva răcelilor şi virozelor, amigdalite, tuberculozei, dezinteriei, un bun antiinflamator şi analgezic, antispasmodic, împotriva constipaţiilor.