Gustari De Vara Ploioasa
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Bai, iar le ploua, dupa canicula, pac, ploaie, frig si bezna. Pana si pisica furacioasa (a furat locul de observatie al cainelui) s-a saturat. Nu, nu are purici, cad chestii de pe plante ca si pe Casi o pigulesc mereu.
Discutia a inceput de la „bai, dar noi nu mai avem nimic de ciuguleala?”. Stiam ca mai am cate ceva congelat, aluat, amestec de branzeturi, am facut o ciuguleala neasteptata.
Pe cuvant daca nu e la gust ca placinta de trei lei de o luam zu zmeurica de la patiserie cand eram la scoala, deci acum stiu si marele secret al patiseriilor ceausiste: pui ce mare branza gasesti, niste ou si mult gris. Pe bune de nu seamana leit cu gustul copilariei.
Chiar nu mai stiu ce amestec de branzeturi aveam congelate, ceva framantat cu chimen, ceva cas, niste almette, amalgam. Foarte misto ciuguleala numarul unu.
Celelalte ciuguleli sunt facute ca sa elimin ce mi-a ramas de la ghiveci, iertati ca nu se vad bine, nu am platit soarele.
Ciuperci cu branza, da, mi-au ramas cateva palarii si cateva intregi, unele la cuptor, unele sote.
Dar marea bomba a fost alta, pentru ca vecinul a ajuns tarziu cu vanata, tarziu pentru ghiveci, am copt-o. Si am facut-o simpla, ulei, ceapa. Cred ca nu am mancat ori de mult ori in viata mea asa o vanata buna, nu stiu ce soi, import, export, habar nu am, asa alba e ea, nu are maioneza, asa fina textura, e tocata de mana, nu bag mixerul in vinete niciodata, ce sa mai, o vanata excelenta, ar merita luate toate si puse la congelator, dar nefiind sezon, sunt scumpe. Dar asa o vanata …
Si daca tot aveam o manuta de vinete, nu m-am putut abtine, ca adusesera fetele ardei potop.
TOt din aia ca pe vremuri, usor amarui, cu doar o idee de otet, ulei, marar si usturoi, cat sa nu le acopere aroma.
Asadar, de final, cum spuneam, am facut de ciuguleala.
Prost obicei cu castronelul asta de ciuguleli care e obicei al casei, cum se goleste, cum: nu mai avem de ciuguleala? Na de ciuguleala :D
rororo