Gustare Cu Chiftele De Vinete, Branza Crema De Capra Si Legume
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa, ca idee de combinatie, daca tot am descoperit branza asta de capra. La chiftelele de legume cel mai mult NU-mi place pregateala. Mi se pare ca dureaza o enormitate. Asta ca o paranteza.
Chiftelele sunt cu vinete, ceapa alba, ceapa rosie si frunze de ceapa verde, patrunjel proaspat si mult, morcov, oua, gris si faina alba, un pic de ulei. Eu le-am tavalit prin malai si prin gris, mai mult mi-au placut cele cu crusta de malai. Le-am copt, si nu prajit. Le-am uitat un pic prea mult la cuptor, ceea ce nu e indicat, in principiu. Sigur ca la puteti praji in voie, dupa chef.
Am construit ceea ce se vede: felie de paine unsa cu branza, felie de leguma si tot asa pana la chiftea, branza ca liant. Sau, chiftea taiata pe jumatate si facut turnuletul. Am mai facut si un mujdei, pe care l-am mancat, ca sa aiba fierea motiv sa ma-njure. Sper ca nu prea tare, oricum.
Rosiile-s de gradina, castravetii din piata si ridichile de la alimentara de vis-a-vis. Toate bune. Branza de capra de la Auchan, ceea ce se vede in eticheta de mai jos. Foarte, foarte buna, la fel ca si smanatana Tudia, cu 30% grasime. Nu stiu daca am vazut sau nu produse Tudia pe la noi prin zona, in afara de smantana asta ce se vinde in vrac la Ocean. O sa le caut cu siguranta, am impresia ca-s altceva.
L.E. Am gasit site-ul http://tudialactate.ro.