contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gustare Calda Cu Carnati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


In bucatarie, mai exact Pe masa din bucatarie ;-))), ispitele de iarna sunt...carnatii!!! Daaaa...stiu la ce va ganditi, la carnati de casa, afumati, condimentati si parfumati de iti vine sa-ti bati copii, vorba romanului. Si nu poti sa rezisti ispitei de a-i vedea atarnand siraguri in camara, pusi la uscat pe o coada de matura, si fara sa-ti sara toata ziua in ochi, ba trebuindu-ti un cartof, ba un morcov, ba un borcan, ba o punga, incat usa bietei camari sta mai mult deschisa ca o invitatie de nerefuzat, parfumata cu rumegus de fag.
La carnatii astia fe-no-me-na-li a pus umarul si ajutorul de bucatar, alaturi de mama lui, adica soacra-mea, deci sunt de 1000 de ori mai buni decat altii. :P
Stiu ca Vladimir e in asentimentul meu, de aceea ii arunc manusa ;-))
Pregatire: 15'
Prajire: 15'
Coacere: 10'
Dificultate mica
Ingrediente:
300g carnati afumati,
100g bacon,
25g sunca afumata de casa,
3-4 cartofi,
4 oua,
3 linguri ulei,
cimbru uscat,
busuioc uscat,
sare,
piper.
Cum se prepara:
1. Se spala bine cartofii si se fierb cu tot cu coaja in apa cu sare. Se strecoara, se curata de coaja si se taie rondele.
2. Separat, se taie carnatii felii si se rumenesc cu baconul intr-o tigaie fara grasime,

apoi se scot cu o paleta si se asaza intr-un vas termorezistent.
3. In grasimea ramasa in tigaie, se rumenesc cartofii,

condimentati cu ierburi aromate, sare si piper, dupa gust, apoi se scot si se asaza peste feliile de carnati. Deasupra am mai presarat cateva bucatele de shonc, adica sunca afumata de casa pentru un gust complet!

Vasul termorezistent se pune la cuptor pentru 5-10 minute pentru a se amesteca aromele.
4. Separat, se prepara ochiurile in apa clocotita cu o lingura de otet si un praf de sare.
Poza am ratat-o ca ma uitam fascinata cum se transforma oul, preparand pentru prima data ouale in acest fel :P
Se serveste cate un ou ochi deasupra fiecarei portii de carnati cu cartofi si se mai presara un praf de cimbru si de busuioc.
Cum sa nu ai pofta?? Am plans ca s-a terminat prea repede...:(


Reteta e din revista Click pentru femei, Capitolul 169-predestinat pentru carnati...hi,hi :P