Gulaş
Sursa Gulaş
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
By http://retetegg.blogspot.com/
Mai exact o reteta adaptata de gulas. In cartea de bucate, gulasul era cu carne de vita si cu galuste, dar eu l-am adaptat putin in functie si de ce am avut la indemana:)
Este foarte gustos si consistent!
Am folosit:
Am incins uleiul si am pus la rumenit carnea.
Cand s-a rumenit bine, am adaugat ceapa taiata julien, ardeiul taiat la fel, dafin, boabe de piper si 2 pahare cu apa.
Am lasat la foc mic aproximativ 45 de minute, amestecand din cand in cand.
Am adaugat apoi piper alb, boia, cartofii taiati bucati mari si rosiile taiate cuburi.
Cand au fiert, am potrivit de sare si am pus patrunjelul tocat fin.
Am servit alaturi de castraveti in otet.
Foarte gustos!
Mai exact o reteta adaptata de gulas. In cartea de bucate, gulasul era cu carne de vita si cu galuste, dar eu l-am adaptat putin in functie si de ce am avut la indemana:)
Este foarte gustos si consistent!
Am folosit:
- 400 gr carne de porc, 2 cepe, 1 ardei rosu, 1 kg cartofi, 4 rosii, boia de ardei dulce, boabe de piper, foi de dafin, piper alb macinat, patrunjel, 4-5 linguri de ulei, sare.
Am incins uleiul si am pus la rumenit carnea.
Cand s-a rumenit bine, am adaugat ceapa taiata julien, ardeiul taiat la fel, dafin, boabe de piper si 2 pahare cu apa.
Am lasat la foc mic aproximativ 45 de minute, amestecand din cand in cand.
Am adaugat apoi piper alb, boia, cartofii taiati bucati mari si rosiile taiate cuburi.
Cand au fiert, am potrivit de sare si am pus patrunjelul tocat fin.
Am servit alaturi de castraveti in otet.
Foarte gustos!