Gulaş De Vită
Sursa Gulaş de vită

articol scris de martisor blog spoonschallenge.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

No, drept să vă spun, reţeta asta am făcut-o deja de două ori. Că a ieşit bună, de asta! Şi m-am prins eu că e cam una din puţinele variante de a găti carnea de viţel primită de la matuşa-responsabilă-cu-aprovizionarea-de-alimente-bio, adică de la ţară, vreau să spun. A tăiat un viţel zburdalnic şi s-a gândit să trimită şi la nepoată de la Bucureşti să se înfrupte.
Şi iaca aşa am descoperit eu că ăst' tip de carne nu-i deloc ca aia pe care o cumpăr din târg. Are gust în primul rând! Gust mult mai puternic de vacă, iar în ciorbă, ori nu m-am priceput eu s-o fac cum trebuie, ori n-aş fi avut ce-i face... a ieşit tare! Drept şi pentru care, ca să nu lungesc vorba, de un gulaş e purfectă!
Ce-am băgat în oală:
- o mână de carne cam la juma' de kilogram, tăiată cuburi;
- una-două linguri de făină albă prin care am tăvălit bucăţile de carne;
- 2-3 cepe medii;
- 4-5 căţei usturoi;
- o lingură de boia dulce şi vreo două linguri de boia iute - ca să nu mai pun chilli :);
- o conservă de roşii decojite;
- un pahar de 100ml de vin;
- două linguri de smântână, pentru stins toată treaba;
- sare, piper, ulei, d'astea normale...




Gulaşul se mai face prin alte locuri şi cu cartofi. Dar cum eu n-am vrut să amestec treburile, pe domnii cartofi i-am fiert separat şi i-am servit cât se poate de natur! Delicios! Să mai spun o dată... De li cios!!

