contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulas De Vita Fara Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Stiu ca e vara si e cald, dar eu inca nu simt ca e atat de vara incat sa nu aprind cuptorul sa nu coc cate ceva si sa nu gatesc aproape zilnic. Astfel ca daca tot am luat niste carne frageta de vitelus si aveam niste conserve de rosii cuburi decojite in suc de rosii, de la prietenii de la Sun Food, am pus pe masa niste Gulas de vita fara cartofi. Mi-a fost cam lene sa pregatesc si niste cartofi si sa ii arunc un ceaunul cu gulas, spre final, cu 10-15 minute inainte de a incheia apoteotic ceaunul aromat si aramiu :)

Gulas de vita fara cartofi

Ingrediente pentru reteta de Gulas  de vita fara cartofi

  • 500 gr carne de vita
  • 2 conserva rosii cuburi decojite
  • 2 cepe mari 
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute
  • cimbru
  • 1 lingura paprika
  • 1/4 lingurita seminte de chimen
  • 3-5 catei de usturoi
  • 1 lingura mare de bulion
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper boabe

Gulas de vita fara cartofi

Mod de preparare pentru reteta de Gulas de vita fara cartoti

Puneti carnea de vita (eu am folosit pulpa de vitel)  la fiert in apa cu un strop de sare si cateva boabe de piper. Spumuiti des si lasati la fiert o ora. Daca e carne frageda, de vitel sau de vita tanara, atunci carnea va fierbe fara probleme. Scoateti carnea si taiati-o bucatele potrivite.

Intr-o tigaie groasa sau un ceaun de tuci incalziti 30 ml ulei de floarea soarelui si adaugati ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie, adaugati morcovul si ardeiul gras si ardeiul iute tocat marunt. Amestecati de cateva ori, adaugati chimenul si paprika. Amestecati si stingeti repejor cu rosiile decojite si tocate marunt si bulionul. Adaugati zeama strecurata prin tifon dublu, adica acea apa in care a fiert carnea de vitel si lasati sa fiarba la foc mocnit cam 30 de minute. Adaugati usturoiul tocat foarte marunt si carnea de vitel. Acoperiti, lasati sa fiarba mocnit cam o ora, o ora si un pic. Intre timp mai amestecati in ceaun, mai completati de apa.

Potriviti de sare, piper si adaugati si o mana de cimbru. Trageti de pe foc si consumati acest gulas de vita fara cartofi cat este fierbinte, cu paine neagra.

Pofta buna la Gulas de vita fara cartofi!

Gulas de vita fara cartofi Gulas de vita fara cartofi Gulas de vita fara cartofi

Acest articol Gulas de vita fara cartofi apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.