Gulas De Porc
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
INGREDIENTE:
-500 g muschi de porc(fara grasime)
-6 cartofi medii
-2 cepe mari sau 4 mici
-2 ardei
-1 lingurita boia de ardei dulce
-delikat
-pasta de tomate/rosii in bulion/suc de rosii
-1 ligura faina
-1 foaie de dafin
-patrunjel
PREPARARE:
Carnea se feliaza,se bate putin cu ciocanul pt snitel si se condimenteaza.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti
si cand sunt gata se adauga ceapa tocata solzisori(mai mare) si se lasa pana se inmoaie putin.
Se adauga si ardeiul tocat,pasta de tomate dizolvata in apa/sucul de rosii,boiaua,delikatul si apa(cat sa acopere totul).
Se lasa la fiert 10 min si apoi se adauga cartofii taiati in sferturi sau cubulete(dupa preferinta),se pune capacul si se lasa la fiert 20-30 min pana fierb cartofii.
Cand este gata se amesteca o lingura de faina cu 2 de apa si se pune amestecul in cratita amestecand incontinuu.Se ia de pe foc si se serveste cu patrunjel tocat.
POFTA BUNA!!!