contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulas De Porc, Fara Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



by Alice albinutza


    Si uite asa m-am trezit eu intr-o seara cu gandul la Turda si gulasul perfect de l-am servit acolo, in vara trecuta.  O minunatie...!!!
   Te lingi pe degete, pe toate alea zece, parol, ca da! Si servit  fierbinte in niste galetuse mici din metal....(apropo sora'mea sa nu uiti a te uita si cumpara ceaunele/galetuse din  alea faine).
    But, revenind la gandurile mele din seara cu pricina, m-am pomenit ca scot ditai bucata de porcusor din congelator, nici prea grasa, dar nici prea slaba, fara sorici (ca-l mancaseram cu cateva zile in urma la o varza cu niscaiva afumatura) ... ma uit la bucata de carne... ma uit in dulapior la cele multe feluri de paprici, pardon paprika de mai multe feluri (mersi afaf.ro, love 'u Alin) imi indrept privirea, cu drag, spre  love of my life si-i ganguresc sagalnic: "honey e musai s-o punem de-un gulas tonight!"
    Si dupa ce am parjolit carnita aia si-am inecat-o in ceapa calita si-n sos din trei feluri de paprici ... ne-am pus burtile spre odihna vreo cateva ceasuri.
     Desavarsita mancare! O fi ea de neam unguresc, da' ii strasnica zau asa!

    Asadar ingrediente:
  • una bucata de porc de 1kg
  • 4 cepe mari tocate
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100-150 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei
  • 4 rosii
  • 400 ml suc de rosii
  • sare si piper
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura paprika afumata
  • 1 lingura paprika ungureasca
  • 1 lingurita paprika iute
  • 3 frunze dafin
  • cateva seminte de chimen
  • 1 litru de apa

   Carnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate  si usturoiul zdrobit si lasam pana se caleste si devine moale si aurie. Adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica, ardeii taiati marunt, rosiile tocate. Amestecam si lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam bucatile de carne, sucul de rosii, apa, boiaua de ardei si cele trei feluri de paprika. Adaugam sare si piepr, astea le putem pune si spre sfarsit, dupa gustul fiecaruia. Acoperim ceaunelul cu un capac, dam focul spre minim si lasam la foc mocnit cam o ora, o ora si jumatate. Cand e aproape gata, cam cu vreo 25 minute inainte, puteti adauga cativa cartofi taiati bucati mari sau cateva zdrente facute din ou si faina. Eu am preferat sa il fac simplu, de data asta!
    Serviti gulasul cald, fierbinte chiar! Incercati si nu veti regreta.
   Pofta buna!