Gulas De Porc Cu Cartofi
Sursa Gulas de porc cu cartofi
articol scris de ninela4you.blogspot. blog ninela4you.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingredinete:
-700g carne de porc
-50ml ulei sau 2 linguri de untura(eu nu am avut)
-800g cartofi
-5 cepe
- un morcov mai mare
-350g de bulion
-2 linguri de boia dulce si jumatate lg bioa iute
-cimbru
-sare si piper
-o lingurita chimen macinat
-2 foi dafin
-patrunjel
Mod de preparare:
Carnea se taie cubulete si se pune la prajit intr-o cratita cu uleiul sau untura.Cand carnea este rumena se scoate si se tine la cald.In uleiul ramas se pune ceapa( tocata marunt) la calit,iar dupa doua minute se adauga si morcovul.Cand ceapa esta calita se da focul incet,se adauga boiaua,se amesteca bine cam un minut apoi se adauga bulionul si 3 cani de apa.Cand incepe sa fiarba se adauga cimbrul, cimenul,foile de dafin si se lasa la foc mic cam 50 de min,amestecand din cand in cand.In acest timp se curata cartofii,se taie cubulete si dupa cele 50 de min se adauga si acestia care trebuie sa fiarba cam 15-20 min (pana se fac moi).Inainte de a se lua de pe foc se adauga patrunjelul si asta e tot.
Se serveste cald cu smantana.Pofta buna!