contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gulas Cu Dovlecei Si Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Reteta este din Secretele bucatariei, mi-a placut pentru ca se foloseau multe legume pentru prepararea ei. Poate denumirea de gulas nu este cea mai potrivita deoarece eu stiu ca este doar un singur fel de gulas, cel cu cartofi dar asa cum sunt sarmale cu diferite umpluturi de ce sa nu fie si gulasul preparat in mai multe moduri ? Haideti sa vedem reteta:


Carnea de vita se spala, se sterge cu un sevet si se taie cubulete.

Ardeii iuti se curata de seminte si se toaca, ceapa si usturoiul se curata si se toaca si ele. Se curata vanata si dovlecelul , se golesc de seminte si se taie felii ( eu nu le-am curatat de seminte pentru ca am cumparat vinete si dovlecei mici care aveau seminte mici). Se spala ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie bucati. 


Intr-o tigaie se incinge untura si se prajeste carnea de jur imprejur.


Se scoate se condimenteaza cu sare si pier. Apoi se adauga in untura incinsa ceapa, ardeii iuti , usturoiul, ghimbirul ras si se lasa sa se caleasca putin . Se adauga vinul si se da in fiert. Se adauga bulionul ,boia, cimbrul, rozmarinul. Se aseaza intr-o forma de sufleu straturi de carne prajita si legume pregatite. Deasupra se toarna sosul.


Se coace gulasul timp de 120 de min la foc mic.

 

 Se serveste alaturi de cartofi copti, care se coc in acelasi timp 60 minute.


 


Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com