Gujoane De Pui Cu Parmezan Si Sos De Smantana
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Cand am gatit la Bel Mondo, Ioana Grigore de la “Lumea retetelor” a preparat niste gujoane de pui cu sos de smantana, o reteta simpla si sanatoasa. Eu am transformat-o putin, i-am adaugat un plus de parmezan si iata cum in 25 de minute m-am ales cu o cina rapida si delicioasa.
INGREDIENTE:
500 g piept de pui dezosat si fara piele
2 oua
200 g faina
150 g pesmet
100 g parmezan ras
200 g smantana
4 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
sare
piper
PREPARARE:
Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Taiem pieptul de pui fasii subtiri si lunguiete. Le condimentam cu sare si piper, apoi le tavalim prin faina.
Fiecare fasie de carne o trecem apoi prin ouale batute, apoi le tavalim printr-un amestec de pesmet si parmezan ras fin. Punem bucatile de carne direct in tava in care le vom coace. Cand am terminat operatiunea de tapetare a fasiilor de pui, punem tava in cuptor pentru 15- 18 minute, sau pana devin aurii.
Dupa 8 minute le vom intoarce, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
Cat timp gujoanele se coc pregatim sosul: cateii de usturoi zdrobiti ii frecam ulei de masline, sare si piper. Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta legata, punem smantana peste acesta si amestecam pentru a omogeniza compozitia. Sosul il punem intr-un bol mic.
Pe un platou aranjam gujoanele de pui in jurul sosului si servim.
Retea Ioanei o gasiti aici.
Pofta buna!