contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Gujoane De Pui Cu Parmezan Si Sos De Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cand am gatit la Bel Mondo, Ioana Grigore de la “Lumea retetelor” a preparat niste gujoane de pui cu sos de smantana, o reteta simpla si sanatoasa. Eu am transformat-o putin, i-am adaugat un plus de parmezan si iata cum in 25 de minute m-am ales cu o cina rapida si delicioasa.

INGREDIENTE:

500 g piept de pui dezosat si fara piele
2 oua
200 g faina
150 g pesmet
100 g parmezan ras
200 g smantana
4 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
sare
piper

PREPARARE:

Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Taiem pieptul de pui fasii subtiri si lunguiete. Le condimentam cu sare si piper, apoi le tavalim prin faina.

Fiecare fasie de carne o trecem apoi prin ouale batute, apoi le tavalim printr-un amestec de pesmet si parmezan ras fin. Punem bucatile de carne direct in tava in care le vom coace. Cand am terminat operatiunea de tapetare a fasiilor de pui, punem tava in cuptor pentru 15- 18 minute, sau pana devin aurii.

Dupa 8 minute le vom intoarce, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.

Cat timp gujoanele se coc pregatim sosul: cateii de usturoi zdrobiti ii frecam ulei de masline, sare si piper. Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta legata, punem smantana peste acesta si amestecam pentru a omogeniza compozitia. Sosul il punem intr-un bol mic.

Pe un platou aranjam gujoanele de pui in jurul sosului si servim.

Retea Ioanei o gasiti aici.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook