Guias De Cartofi Cu Carne
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
- 500 gr carne de vita
- 500 gr cartofi
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 50 ml ulei
- 1 morcov
- 50 ml vin (alb sau rosu)
- 1 lingurita boia
- sare, piper
- un cub vegeta de legume
Se taie ceapa si sturoiul marunt si se prajesc in ulei. Se adauga carnea taiata bucatele apoi boiaua.
Se amesteca bine dupa care se adauga vinul. Se pun cartofii taiati cubulete si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba apoi se adauga vegeta ,sarea si piperul dupa gust.
Tips: Daca fierbeti mancarea in cucta (ceea ce am facut eu) se pot pune toate ingredientele odata si dupa ce incepe sa fluiere se lasa 25 minute. Daca fierbeti intr-o cratita normala recomand ca intai sa se fiarba carnea apoi sa se adauge cartofii si sa se termine de fiert
Daca in momentul cand taiati cartofii in cubulete acestea nu le taiati de tot cu cutitul doar jumatate iar cealalta jumatate a cubului se rupe , atunci cartofii nu se for sfarama asa tare la fiert. Chiar daca in acest caz nu vor mai fii cuburi perfecte. Luati cartoful intr-o mana iar cutitul in cealalta , considerand ca vreti sa taiati o bucatica din cartofi faceti astfel : taiati jumatate iar cealalta jumate o rupeti .Se repeta operatie pana cand ati taiat tot cartoful.