Guguluf Cu Tahini
Sursa Guguluf cu tahini
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gazda Provocării secrete a lunii august, a fost draga mea prietenă Elena, care mi-a repartizat blogul Oliviei pe care l-am răsfoit cu sârguință și interes și m-am oprit în cele din urmă la acest guguluf (este de fapt un chec, pentru că guguluful se face de regulă cu aluat dospit, deci cu drojdie) cu tahini.Mi s-a părut interesant, așa că am trecut la treabă. Guguluful se poate face în formă rotundă specifică, dar în lipsă, puteți folosi foarte bine și formă de chec. Este un chec care se face rapid, dar e gustos.Mă așteptam să se simtă mai tare pasta de susan, care mie îmi place foarte mult, dar prezența ei e discretă.In concluzie mi-a plăcut și am să-l mai fac.
INGREDIENTE:
-2 ouă
-4 linguri tahini
-150 g zahăr
-125 g iaurt
-100 g unt topit
-170 g făină
-un pliculeț praf de copt
Ptr.glazură:
-3 linguri tahini
-2 linguri miere
-o lingură semințe de susan
MOD DE PREPARARE:
1.Se mixează ouăle întregi cu zahărul apoi cu tahini și iaurt.
2.Se adaugă apoi gradual untul topit, amestecând continu.
3.Se încorporează făina amestecată în prealabil cu praful de copt și se omogenizează.
4.Se toarnă compoziția în forma unsă în prealabil cu unt și se coace la 180*C, foc mediu, circa 50 -60 de minute, până trece proba scobitorii.Se lasă checul la răcit.
5.Se prepară glazura amestecând tahini cu mierea.
6.După ce se răcește, se scoate checul din formă,se glazurează și se presară deasupra semințe de susan ușor prăjite.
Poftă bună !