contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Guguluf Cu Scortisoara Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Ingrediente:
* 160 unt        * 300 g zahar
* 3 oua        * 400 g smantana
* 1 lingurita esenta de vanilie
* 400 g faina         * 1 praf de copt
* 1 linguriita de bicarbonat
* 1 linguriita scortisoara
* 1/2 lingurita sare
Umplere:
* 2 lg de zahar brun
* 1/2 cana nuci tocate
* 1 1/2 lingurite de scortisoara

 


Mod de preparare:
Se combină toate ingredientele de umplere intr-un bol mic. Separat pregatim aluatul. Se freaca 200 g de zahar cu untul (poza 1). Se adauga pe rand galbenusurile si esenta de vaniliev. Intr-un alt bol se bat tare albusurile cu cele 100 g de zahar ramas (poza 2).


Se amesteca cele doua creme pana devin omogene (poza 3). Se amesteca faina, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Apoi se incorporeaza in crema alternand cu smantana (poza 4).
Se unge o forma de guguluf cu unt (poza 5). Se pune o treime din aluat. Se presara jumatate din amestecul de umplere (poza 6).


Se repeta cu aluat si iar nuci si scortisoara. Se incheie cu restul de aluat (poza 7). Se coace cca 50-60 minute sau pana cand scobitoare introdusa in centrul iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se rastoarna (poza 8). Eu m-am grabit si mi s-a rupt putin.


Se poate lasa simpla sau decoram guguluful topind o tableta de ciocolata alba, pe care o lasam sa se prelinga.


Mai presaram cateva bilute colorate, care sunt in ton cu niste flori de sezon. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com