Guguluf Cu Scortisoara Si Nuci
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Se combină toate ingredientele de umplere intr-un bol mic. Separat pregatim aluatul. Se freaca 200 g de zahar cu untul (poza 1). Se adauga pe rand galbenusurile si esenta de vaniliev. Intr-un alt bol se bat tare albusurile cu cele 100 g de zahar ramas (poza 2).
Se amesteca cele doua creme pana devin omogene (poza 3). Se amesteca faina, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Apoi se incorporeaza in crema alternand cu smantana (poza 4).
Se unge o forma de guguluf cu unt (poza 5). Se pune o treime din aluat. Se presara jumatate din amestecul de umplere (poza 6).
Se repeta cu aluat si iar nuci si scortisoara. Se incheie cu restul de aluat (poza 7). Se coace cca 50-60 minute sau pana cand scobitoare introdusa in centrul iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se rastoarna (poza 8). Eu m-am grabit si mi s-a rupt putin.
Se poate lasa simpla sau decoram guguluful topind o tableta de ciocolata alba, pe care o lasam sa se prelinga.
Mai presaram cateva bilute colorate, care sunt in ton cu niste flori de sezon. Pofta buna!