contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Guguluf Cu Mac Si Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

E prima data cand particip la provocarea Bucatar Curajos .In fiecare luna se propune o reteta de mancare si una de desert, pe care cei care participa trebuie sa le realizeze. Reteta de desert e propusa luna aceasta de Cristina ,autoarea blogului Cristina's world  si este  Guguluf cu mac si lamaie.fata de reteta Cristinei eu am aromat in plus partea cu mac cu coaja de portocala confiata si cu rom adevarat,ca  lichior de portocale n-am avut din pacate iar combinatia cu tuica mi s-a parut prea extravaganta.
INGREDIENTE:
- 400g faina
- 1 plic praf de copt
- o lamaie mare sau doua mai mici, coaja si zeama
- 250g margarina sau unt- 150g zahar- 4 oua- 100 ml frisca lichida- 3 linguri de rom, lichior de portocale,sau esenta de rom
-2 linguri de coaja de portocala confiata sau proaspat rasa
-100g mac
-2 plicuri de zahar vanilat
-1/4 lingurita vanilie uscata macinata sau un plic de zahar vanilat
- 100g zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
2.Se mixeaza margarina sau untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale ,pana devin spuma. Se incorporeaza apoi faina, praful de copt si frisca lichida.

1.Se spala lamaile cu apa fierbinte, se razuie coaja si se stoarce sucul.


3.Compozitia obtinuta se imparte in doua : intr-una din jumatati se pune coaja lamailor si doua linguri de suc de lamaie, iar in cealalta jumatate punem romul si macul.Eu am pus mai putin de 100 g de mac, ca atat am avut in casa.


4.In forma unsa cu unt se toarna mai intai compozitia cu mac, apoi cea cu lamaie si se marmoreaza incet cu o furculita.
5.Se coace aproximativ 50 minute in cuptorul preincalzit la 180*C (foc mediu), sau pana prinde o culoare frumoasa la suprafata si trece de testul cu scobitoarea.


6.Zaharul pudra si praful de vanilie se amesteca cu restul de suc de lamaie, se lasa cateva minute la frigider sa capete amestecul consistenta ( daca nu se intareste  mai adaugati zahar praf) si apoi se toarna peste prajitura rece.