Guguluf Cu Cirese
Sursa Guguluf cu cirese
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca nu ati incercat pana acum checul meu simplu, va trebui neaparat sa incercati aceasta varianta a lui, cu fructe...in cazul meu, cu cirese :)
L-am preparat in forma de guguluf, fiindca nu am mai folosit-o de mult :P, dar il puteti prepara in forma clasica de chec sau chiar intr-o forma intinsa de prajitura ;)
A iesit pufos si minunat!!!!!!!!
Ingrediente:
- 2 oua- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 300 g. cirese proaspete
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Se sparg ouale, intregi, si se adauga zaharul. Se mixeaza timp de 1, 2 minute, dupa care se adauga laptele si uleiul. Se adauga faina cu praful de copt (cernute) si se amesteca totul foarte bine. Se toarna apoi jumatate de aluat in forma, se presara ciresele (fara samburi) si se toarna deasupra cealalta jumatate de aluat.
Se da forma la cuptor (incalzit in prealabil), pentru cca. 15 minute la foc mai mare -180 grade C. si inca 25 de minute la foc potrivit (170 grade C.)
Se lasa sa se raceasca in forma si se scoate cu mare grija (daca folositi forma de guguluf), rasturnandu-l pe un platou. Se feliaza apoi si se serveste :)
S-aveti pofta!!!!!!!!!!!!!
Bun de tot!!!!!!!!!!!!!!! :)