contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Guguluf Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



sursa de inspiratie Laura Laurentiu

Am descoperit o reteta de chec foarte usor de preparat, dar ce mi-a atras atentia a fost folosirea untului la compozitia de chec. Am avut emotii cand am vazut ca nici macar nu trebuie topit, dar chiar a iesit un chec super bun, foarte aromat.
Cu ocazia aceasta am folosit forma de guguluf si bineinteles, nu m-am putut abtine sa nu fac o tava cu briose.
INGREDIENTE:
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 500 gr faina
  • zahar vanilat
  • 3, 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr ciocolata
  • nuca macinata pentru decor

PREPARARE:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.

Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.
Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.
Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.
Eu am facut si o tava cu briose cu restul de aluat.
Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat.
Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.

Pentru decor: topim o ciocolata in putin lapte si dupa ce s-a racit o adaugam peste guguluf. Presaram nuca macinata.



Super bune!

Articol recomandat de bucatariaportocalie.blogspot.com