Guguluf Cu Ciocolata
Sursa Guguluf cu ciocolata
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am descoperit o reteta de chec foarte usor de preparat, dar ce mi-a atras atentia a fost folosirea untului la compozitia de chec. Am avut emotii cand am vazut ca nici macar nu trebuie topit, dar chiar a iesit un chec super bun, foarte aromat.
Cu ocazia aceasta am folosit forma de guguluf si bineinteles, nu m-am putut abtine sa nu fac o tava cu briose.
INGREDIENTE:
- 200 gr unt
- 250 gr zahar
- 250 ml lapte
- 4 oua
- 500 gr faina
- zahar vanilat
- 3, 4 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 100 gr ciocolata
- nuca macinata pentru decor
PREPARARE:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.
Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.
Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.
Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom.
Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.
Eu am facut si o tava cu briose cu restul de aluat.
Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat.
Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.
Pentru decor: topim o ciocolata in putin lapte si dupa ce s-a racit o adaugam peste guguluf. Presaram nuca macinata.