Guguluf Aromat
Sursa Guguluf aromat
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Zilele astea am tot copt la gugulufi, ba pentru neamuri, ba pentru prieteni, ba pentru copiii din centrul Mia Casa. Zile intregi casa mea a mirosit a scortisoara, a ghimbir, a caldura coapta, aromata si dulce. Vine Craciunul si sarbatoarea asta imi da aripi. Abia astept sa imi impodobesc intreaga casuta cu luminite, lumanarele, craciunei, omuleti chipesi de zapada....o, ce bucurie! Nu-i asa ca e cea mai frumoasa perioada a anului? Indrazneste careva sa zica altceva?
Ho, Ho, Ho! l-ati auzit? Acusi vine....se pare ca acum inhama renii la sanie....
So,...... Sarbatorile vin, sarbatorile vin....
Ho, Ho, Ho! l-ati auzit? Acusi vine....se pare ca acum inhama renii la sanie....
So,...... Sarbatorile vin, sarbatorile vin....
Asadar ingrediente:
- 2 oua
- 200 gr faina
- 1 cutie lapte condensat, delatte
- 100 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr unt topit
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1/2 lingurita ghimbir praf
- 1-2 lingurite scortisoara
- ciocolata topita sau zahar pudra
- fulgi de cocos, migdale, bilute colorate...
- * optional nuci, stafide, migdale, bucatele de rahat sau de smochina
Intr-un bol mixati ouale cu laptele condensat si zaharul vanilat. Adaugati untul topit si mixati pana la omogenizare completa. Adaugati, in ploaie, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Puneti cate putin lapte pana ce amestecul devinde fluid si nu foarte gros. Intr-un bol curat turnati cam 1/4 din compozitie si amestecati cu cacao si praful de ghimbir. In restul de compozitie incorporati scortisoara.
Turnati in forma de guguluf compozitia cu scortisoara si apoi cea cu cacao si ghimbir. Acum daca vreti puteti sa adaugati bucatele de nuci, migdale, stafide, rahat, pe care le infingeti cu un betisor in compozitie.
Dati forma la cuptor pentru 40-45 minute, la foc moderat. Faceti testul cu scobitoarea. Lasati guguluful la racorit in forma, dupa care scoateti-l cu grija si lasati-l la racit pe un gratar metalic.
Cand e rece pudrati-l cu zahar pudra sau ungeti-l cu ciocolata topita peste care veti pune bucatele de midgale, fulgi de nuca de cocos...
Aromat, pufos, delicios!