Gugluf Cu Mac Si Lamaie
Sursa Gugluf cu mac si lamaie

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 lamaie
125 g margarina
75 g zahar
3 oua
200 g faina
1/2 plic praf de copt
50 ml frisca lichida
2 linguri tuica
40 g mac
125 g zahar pudra
Lamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am
stors sucul.
Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si
le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am incorporat
faina si praful de copt.
Aluatul l-am impartit in doua boluri. Intr-una din
compozitii am pus coaja de lamaie si 1 lingura de suc de lamaie, iar in
cealalta am pus macul si 2 linguri de tuica. Am omogenizat ambele compozitii.
Forma de gugluf am uns-o cu ulei, apoi am adaugat din
fiecare compozitie cate o lingura, alternand cele doua. La final am uniformizat
si am dat forma la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, sau pana trece testul
scobitorii.
Cat gugluful a stat la cuptor, am pregatit siropul,
amestecand zeama de lamaie cu zaharul pudra, iar cand gugluful s-a racit
complet, am turnat sucul deasupra.
Pofta buna va doresc!Din pacate nu am reusit sa fac o poza cu sectiunea :)