Gugelhupf “peter”
Sursa GUGELHUPF “PETER”
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru mine nu este ceva f. interesant, dar pentru el, gugelhupf-ul trebuie sa fie ceva mai uscat…..numai el stie :-/…
Am preparat citeva retete pina acum, dar aceasta a fost cea la care a afirmat; - DA, asta este!!!
Deci voila, aici reteta mult preferata de jumatatea mea :-)))
INGREDIENTE:
- 300g unt
- 325g zahar de pref. pudra
- 2 pac. zahar vaniliat/esenta
- 1 priza sare
- 7 oua gr. M
- 10ls lapte
- 10cl rom
- 2 lamii-coaja
- 100g migdale macinate / fulgi de cocos
- 500g faina
- 2 pac. budinca de vanilie
- 15g praf copt
- ca. 50 pina 100g coaja de portocala + lamiie zaharisite sau dupa dorinta stafide inmuiate in rom, sau buc. de nuca, dahat…fiecare ce doreste
MOD PREPARARE:
Untul se freaca cu zaharul, zaharul vaniliat, sarea pina ce se omogenizeaza bine.
Ouale se adaoga si mixeaza pe rind unul cite unul, coaja de lamiie, romul si laptele.
Faina se amesteca cu praful de copt, budinca de vanilie si migdalele sau fulgii de cocos.
Acest amestec se mixeaza pe rind in masa de unt si oua si totul se toarna in forma de gugelhupf.
Daca se doreste ca in gugelhupf sa se puna si alte ingrediente ca de ex. buc. de rahat, nuca, stafide s. a…. se pune aluatul cu lingura in forma si peste fiecare strat asezat se presara ingredientele dorite.
Astfel totul turnat in forma se introduce in cuptorul in prealabil incins la 175°C pt. ca 70-75min.
Proba cu scobitoarea este de indicat!
Dupa coacere se lasa ca. 20 min in forma, dupa care se rastoarna pe gratarul de bucatarie sa se racesca complet.
Dupa racire se pudreaza cu zahar pudta sau se poate glasa dupa dorinta cu glazura de ciocolata, rom, lamiie…
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss