Guacamole
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Guacamole este o reteta, un preparat mexican, care contine legume si avocado si este perfecta pentru a fi savurata alaturi de cipsuri din malai sau foi de tortillas, dar si pentru a intregi un savuros tacos cu pui, de exemplu.
Alegeti cu grija fructul de avocado, este esential sa nu fie curd si nici extrem de copt. Eu l-am cumparat cand era verde si nu opunea multa rezistenta in momentul in care il presai cu degetele. Daca il lasati vreo doua zile pe masa in bucatarie, la temperatura camerei se va coace repejor. Dupa cum veti vedea cel pe care l-am pus eu in poza, e deja negrut, semn ca e extrem de copt si nu va mai fi bun de consumat. Asa ca..nu. Dar sa revenim la guacamole. Si unde mai pui ca e si un preparat de post daca il consumi asa simplu si e o alternativa la o clasica salata. Daca nu tineti post, va recomand o rulada cu legume in cetina de brad, un preparat savuros si trendy ce contine legume, dar si carnita, iar linkul retetei este aici http://bonduelle.ro/4culori/recipe/rulada-de-carne-cu-legume-cetina-de-brad
Ingrediente pentru reteta de Guacamole
- 1-2 fructe de avocado
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 1 rosie mare
- 1 ardei iute sau praf chili
- cateva fire de patrunjel sau coriandru
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare pentru reteta de Guacamole
Taiati fructul de avocado in doua si scoateti samburele, rotind usor. Cu o lingura scoateti intreaga poulpa a fructului de avocado sau decojiti-l, dupa cum va e mai usor. Puneti-l apoi intr-un bol si pasati-l bine cu furculita. Acest procedeu e extrem de usor si imediat veti obtine o pasta, insa nu extrem de fina. Adaugati ceapa tocata marunt, rosiile bucati mici, praful de ardei sau chili si sarea. Amesetcati usor si adaugati zeama de lamaie. La final puneti cateva frunze de patrunjel sau coriandru tocate marunt.
Consumati-l rece alaturi de cipsuri din malai, sau il folositi la un delicios tacos cu pui.
Acest articol Guacamole apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.