Guacamole
Sursa Guacamole
articol scris de Oana blog ebunatati.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pregatita de pe vremea aztecilor, guacamole, sau pasta de avocado, a devenit din ce in ce mai populara, in special in randul populatiei din Mexic si Statele Unite.
Din pacate atat guacamole, cat si avocado, sunt consummate in cantitati foarte mici... Fructul de avocado este bogat in grasimi saturate, foarte benefice pentru organism. Regleaza activitatea glandelor din organism si este bogat in potasiu, vitamina K, B6, C si E, scade nivelul colesterolului din sange (reduce colesterolul rau si creste colesterolul bun necesar in functionarea glandelor si a organelor interne).
Din pacate atat guacamole, cat si avocado, sunt consummate in cantitati foarte mici... Fructul de avocado este bogat in grasimi saturate, foarte benefice pentru organism. Regleaza activitatea glandelor din organism si este bogat in potasiu, vitamina K, B6, C si E, scade nivelul colesterolului din sange (reduce colesterolul rau si creste colesterolul bun necesar in functionarea glandelor si a organelor interne).
Guacamole era la origine o pasta simpla, preparata doar cu sare dar in timp a evoluat prin adaosul de arome si legume. Varianta de aici este una din multele retete de guacamole, sper sa va placa si voua la fel de mult pe cat ne-a placut si noua.
Guacamole |
Ingrediente :
2 buc avocado bine coapte ( detalii despre alegerea fructurlui copst si preparare gasiti dand click AICI.)
1 rosie mare copata, taiata cubulete mici
1 catel de usturoi tocat foarte fin
1 ardei iute mic tocat fin
60 g ceapa fin tocata = 6 linguri rase de ceapa
1/4 ceasca de patrunjel tocat ( reteta este cu coriandru verde, mie insa nu imi prea place gustul)
1 lingura suc de lamaie verde ( lime)
sare
Pentru servire : tortilla chips ( chipsuri de porumb)
Guacamole |
Intr-un mojar se piseaza 4 linguri de ceapa ( 3/4 din ceapa) impreuna cu ardeiul iute si usturoiul pana se formeaza o pasta groasa. Se adauga avocado si se paseaza pana la incorporare. Se amesteca apoi rosiile, pastrand din ele 2 linguri.
Se completeaza cu patrunjel tocat si zeama de laaie, amestecand bine astfel incat sucul de lamiae sa fie bine incorporat. Acesta va preveni oxidarea, pasta isi va pastra mi mult timp culoarea verde.
Se adauga sare dupa gust si se orneaza cu ceapa si rosiile ramase
Se serveste cu tortilla chips. Este de preferat sa se consume la putin timp de la preparare.
Guacamole |
Mie imi place foarte mult , atat gustul cat si culoarea!